Főoldal E-mail www.per.hu
Mindszentpuszta, Püspökalap és Pér települések információs oldala.
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Galéria

Jutalomkirándulás Sopronban

 

Öveges -kupa

 A tanév végének közeledtével ismételten megrendeztük az Öveges -kupát. 10 csapat 100 tanulója mérte össze tudását rendezvényünkön, ahol alábbi eredmények születtek:

Lányok

1. Pannonhalma

2. Pér

3. Mezőörs

4. Écs

 

Fiúk

1. Dunaszeg

2. Pér

3. Écs

4. Mezőörs

5-6. Kisbajcs, Tápszentmiklós

 

Iskolánk tanulója, Zsumbera Eszter kapta a legjobb kapusnak járó különdíjat.

Öveges -parti 2011

Május 27-én délután rendeztük hagyományos családi napunkat az Öveges - partit, ahol felléptek iskolánk diákjai is. A programok között szerepelt ugrálóvár, élő csocsó, mászófal drótkötélpályával, trambulin, rendőrségi bemutató, kézműves foglalkozás, íjászat, lövészet, családi vetélkedő, arcfestés, egészségsátor. Az napot a finom gulyás elfogyasztásával zártuk. Köszönjük mindazok segítségét, akik tevékenyen hozzájárultak a programok sikeres megvalósításához.

Szolnoki kirándulás

 Iskolánk diákjai május 4-én meglátogatták az ország legnagyobb szabadtéri repülő kiállítását Szolnokon. A Magyar Légierőben használt repülőgépeken és helikoptereken kívül néhány polgári repülőeszközt, illetve külföldről érkezett gépet, valamint világháborús roncsokat is láthattak. A kiállítás megtekintése után az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság, a sorkatonaság éveit bemutató színvonalas kiállítását tekintették meg, majd sétáltak Szolnok hangulatos belvárosában.
/További képek:(www.per.hu), (https://picasaweb.google.com/gyrgy.a/SzolnokAFB#)/

Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány körzeti versenye

Iskolánk 2011. 05. 05-én rendezte meg a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány körzeti versenyét, ahol 4 iskola csapatai- Pér, Écs, Ikrény, Gárdonyi-Győr-3000m-es, 30 m-es futásban és helyből távolugrásban mérték össze ügyességüket.

Tanulónk, Kardos Virginia 30 m-es futásban és helyből távolugrásban ezüst érmet szerzett. Gratulálunk!

Ifjú Fizikusok/Fifikusok találkozója

 12 iskola 51 tanulójának részvételével rendezte meg iskolánk immár 13. alkalommal az Ifjú Fizikusok/Fifikusok Találkozóját 2011. 04. 15-én. A találkozót színesítette Mészáros Péter tanár úr előadása, aki tanítványaival nagyon érdekes kísérleteket mutatott be a versenyzőknek. A csapatverseny végeredménye:
1. Szent Márton Ált. Isk.,          Halászi-    felkészítő: Völcsei Márta
2. Vörösmarti Mihály Ált. Isk.     Kisbajcs-  felkészítő: Szabó Miklós
3. Nádorvárosi Közokt. Közp.    Győr-       felkészítő: Ágoston Tünde


Az egyéni verseny eredménye:


Kísérletelemzés


1. Kiss Dorina       Szabadhegyi Közokt. Közp.   Győr-    felkészítő: Völler Lászlóné
2. Farkas Péter    Öveges József Ált. Isk.           Pér-      felkészítő: Szelecz László
3. Smuk Marcell   Szent Márton Ált Isk.             Halászi -felkészítő: Völcsei Márta


Kísérletbemutatás


1. Kiss Dorina            Szabadhegyi Közokt. Közp.   Győr- felkészítő: Völler Lászlóné
2. Baranyai Adrienn  Öveges József Ált. Isk.           Pér-  felkészítő: Szelecz László
3. Buti Dávid              Nádorvárosi Közokt. Közp.    Győr- felkészítő: Ágoston Tünde

 

Ezen a napon került sor az iskola zászlójának bemutatására.

Bakonyi túra

2011. 04. 16-án a Föld napja alkalmából a Bakonyban túráztunk. Pannonhalmáról vonattal mentünk Porva-Csesznekre, onnan a szépen felújított tanösvényen gyalogoltunk Vinyéig, ahol részt vettünk a különböző kézműves foglalkozásokon, programokon. A nap folyamán  labdáztunk, grilleztünk is, majd a Kőpince forrásnál finom forrásvizet ittunk. Útközben láttuk a Nosztalgiavonatot is. Nagyon jól éreztük magunkat.

Kézműves foglalkozás

 Kóbor Alida kézműves segítségével iskolánk ügyes kezű diákjai, ékszertatrtó faládikót és gyönygből gyűrűt készítettek.

Életmód vetélkedő

Az 'Együtt a mozgás öröméért, az egészségért" pályázat keretében életmód vetélkedőt tartottunk. Erzsi néni és Gabi néni nagyon érdekes feladatokkal dolgoztatta meg a csapatokat. Köszönjük!

Öveges -bál

Idén 2. alkalommal rendezte meg iskolánk Szülői Munkaközössége az Öveges-bált. Az este színvonalas műsorral kezdődött, ahol felléptek iskolánk társastánc klubjának tagjai, az Etalon Művészeti Iskola társastánc növendékei és a Rába Néptáncegyüttes táncosai. Minden fellépőnek köszönjük a szereplést. A bál során a Rábakész Kft. szolgáltatta az italt, Horváth Ervin a jó zenét. A sok támogatónak köszönhetően volt tombolasorsolás is, ahol értékes nyereményekkel lettek gazdagabbak a szerencsések. Minden közreműködönek, támogatónak, szervezőnek köszönjük a munkáját!

A bál bevétele: 245 000 Ft

Hírlevél
Név:
E-mail cím:
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:


Nem hiszi majd el, miket lopnak Győr-Révfaluban - fotókNem az évszázad bűntényéről beszélünk, de az elgondolkodtató, mi visz arra egyeseket, hogy kiássanak épphogy gyökeret eresztett növényeket éjszaka. Révfaluban ez a kicsinyes lopás többször előfordult az utóbbi időben.Központban a hallgató: nagyívű projekt segíti az oktatás fejlesztését a győri egyetemenA mesterséges intelligencia és a 3D virtuális oktatási terek is szerepet kapnak a Széchenyi István Egyetemen annak érdekében, hogy csökkenjen a főleg műszaki képzésekre Európa-szerte jellemző hallgatói lemorzsolódás. Több mint száz oktató és munkatárs dolgozik az ezt is segítő 1,2 milliárd forint költségvetésű projekten, amelyről kedden tartottak tájékoztatót.A fiatal tartózkodási helye jelenleg ismeretlen.Íme, az Audi, az Italdesign és az Airbus közös személyszállító drónja - fotókA POP.UP Next az Amszterdami Drónhét elnevezésű kiállításon mutatták be kedden.
forrás: kisalfold.hu - A címoldalon